رز بخاري باللحم
المقادير ...
نص كيلو رز بسمتي ( امريكي )
جزرتان
3 بصلات مفرمة فرم خشن
نصكيلو طماطم ( عصير )
نص كيلو لحم
ربع كوب سبحان اللهيب
نص كوب زيت او سمن
5 اعواد قرفة و 5 حبوب هيل
نص كوب من اللوز المحمر بالسمن
رشة زعفران
ملحوفلفل
الطريقة
يغسل الارز ويصفى
يقطعالبصل حلقات ويحمر بالزيت
يضاف اللحم للزيت ويحمر مده خمس دقائق
يبشر الجزر خشنا ويضاف لللحم والبصلويقلب الخليط مده 10 دقايق
يضاف الملح والقرفة والهيل والفلفل الى الخليط ويقلب
يضاف عصير الطماطم وال سبحان اللهيب واللوز و3 اكواب ماء الى الللحم
تغطى القدروتترك على النار الخفيفة مدة نصف ساعة حتى يغلي الخليط وينضج اللحم
يضاف الرزويخلط جيدا مع الرز واللحم
بعد أي يغلي الرز تخفف النار وتغطى القدر وتترك مدهنصف ساعة اخرى
بالهنا